Εξαερισμός από την Soler & Palau

ΕΣΠΑ 2014-2020
lets go green kaffes

Let's go green - Σκεφτόμαστε πράσινα

Στην Ε. ΚΑΦΦΕΣ Α.Ε. στα πλαίσια της ευαισθησίας μας σε θέματα περιβάλλοντος και των οδηγιών για «πράσινη νοοτροπία», σκεφτόμαστε και ενεργούμε φιλικά προς το περιβάλλον, σε όλους τους τομείς της εταιρείας. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε τη συνεχή βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων μας, μέσο της εφαρμογής ενός συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης και να στηρίζουμε ενεργά εθελοντικές πρωτοβουλίες όπως καθαρισμός ακτών από πλαστικά και αναδασώσεις. Όλοι μαζί είναι πιο εύκολο.

Η Ε. ΚΑΦΦΕΣ Α.Ε. δεσμεύεται να ασκεί τις δραστηριότητές της τηρώντας σχολαστικά, τουλάχιστον την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία. Πιστεύουμε ότι κάθε τεχνολογική καινοτομία δεν μπορεί να διαχωριστεί από την προστασία του πλανήτη. «Πράσινη νοοτροπία» σημαίνει ότι ακολουθούμε πρακτικές που μπορούν να οδηγήσουν σε ενέργειες και τρόπο ζωής πιο φιλικό προς το περιβάλλον, κάτι που με τη σειρά του βοηθά στη προστασία του πλανήτη και των φυσικών του πόρων για τις μελλοντικές γενιές.

Ξεκινήσαμε με τα κτήρια, ανακύκλωση-εξοικονόμηση ενέργειας-νερού, και με τον σχολαστικό σχεδιασμό των μεταφορών. Συνεχίζουμε αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής, υιοθετώντας εφαρμογές όπως η B2B, που πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη. Επίσης σκεφτόμαστε ο νέος τιμοκατάλογος να διατίθεται μόνον σε ψηφιακή μορφή. Φροντίζουμε να είναι εύκολος στην χρήση με πολλές δυνατότητες και πάντα ενημερωμένος με τα νέα προϊόντα. Έτσι εκτός από την μεγάλη οικονομία σε κατανάλωση χαρτιού, όταν τον συνηθίσουμε, θα αποδειχτεί ένα ακόμη «χρήσιμο εργαλείο» στην συνεργασία μας.

Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για την προστασία του πλανήτη;

Δεν είναι και λίγα! Όλοι μαζί, μα κυρίως ο καθένας προσωπικά, πρέπει να διαδραματίσουμε αξιόλογο ρόλο στην διατήρηση ενός καθαρού και ασφαλούς περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και αρκετές κακές συνήθειες, που ομολογουμένως δύσκολα αλλάζουν! Το οφείλουμε όμως στα παιδιά μας.
Υπενθυμίζουμε ορισμένες, λίγο πολύ γνωστές «συμπεριφορές», που μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν, ενώ ταυτόχρονα το αποτέλεσμα θα φανεί και στην τσέπη μας:
epta basika simeia green
Αλλαγή λαμπτήρων σε LED
Αν η αλλαγή μιας λάμπας πυρακτώσεως ή φθορισμού σε λαμπτήρα LED, μπορεί να αλλάξει την κατανάλωση ενέργειας, φανταστείτε τι θα συμβεί όταν αλλάξουμε όλους τους λαμπτήρες. Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να φτάσει έως και το 85%, αφού ο φωτισμός αντιστοιχεί περίπου στο 35-40% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος μιας κατοικίας. Μας συμφέρει λοιπόν και οικονομικά, να αντικαταστήσουμε τους λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας και να σβήνουμε σχολαστικά τα φώτα στο σπίτι όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Έξυπνα συστήματα εξαερισμού
Σήμερα, υπάρχουν πολλά έξυπνα συστήματα εξαερισμού που κάνουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, βελτιώνοντας παράλληλα σημαντικά τις συνθήκες στο μικροκλίμα του σπιτιού. Για παράδειγμα ,οι εξαεριστήρες χαρακτηρισμένοι ως ECOWATT με ηλεκτροκινητήρα ΕC, με πολύ χαμηλή κατανάλωση και βέλτιστη απόδοση, σε σχέση με παλαιότερης γενιάς , οι εναλλάκτες αέρα-αέρα, οικιακοί απορροφητήρες ανακυκλοφορίας κλπ.
Η S&P είδη εφαρμόζει λεπτομερώς την ευρωπαϊκή Οδηγία Οικολογικού Σχεδιασμού 2009/125/EC (ErP), που αφορά το πλαίσιο για τον καθορισμό απαιτήσεων οικολογικού σχεδιασμού για τα συνδεόμενα με την ενέργεια προϊόντα.

Μείωση εκπομπών αερίων ρύπων
Μειώνουμε την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Τα αυτοκίνητα είναι τεράστιοι καταναλωτές ενέργειας και μόλυνσης του περιβάλλοντος. Δεν μας συμφέρει να τα χρησιμοποιούμε με το παραμικρό. Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε περπάτημα, ποδήλατο, που τόσο καλό κάνουν στην υγεία μας, ακόμη και χρήση δημόσιων συγκοινωνιών. Εάν έχουμε παλιό αυτοκίνητο, με την πρώτη ευκαιρία να το αντικαταστήσουμε με άλλο, φιλικότερο για το περιβάλλον.

Μείωση κατανάλωσης ενέργειας
Απενεργοποιούμε τον υπολογιστή μας τη νύχτα, ακόμα κι αν διαθέτει εξοικονόμησης ενέργειας, καταναλώνει πολύ . Το ίδιο με το ρούτερ, γλυτώνουμε και ακτινοβολία. Επίσης βγάζουμε από την πρίζα φορτιστές κινητών αλλά και κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή, όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Ανακυκλώνουμε σκουπίδια και συσκευές
Ανακυκλώνουμε συστηματικά τα σκουπίδια μας. Πολλά είναι αυτά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, όπως κουτιά από χαρτόνι, πλαστικές κανάτες και θήκες, γυάλινα δοχεία, και μεταλλικές συσκευασίες. Αν δεν το κάνουμε αυτό, αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν νέοι χώροι «υγειονομικής ταφής», με ότι αυτό συνεπάγεται.
Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένα προϊόντα. Αυτό περιλαμβάνει μελάνι εκτυπωτή, χαρτί, χαρτόνι κ.λπ. Μειώνουμε την ποσότητα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που στέλνουμε και λαμβάνουμε.

Όχι στη χρήση πλαστικών
Παίρνουμε τις δικές μας τσάντες στην αγορά και γενικά δεν χρησιμοποιούμε πλαστικά μιας χρήσης. Μειώνοντας τη χρήση του πλαστικού, που όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι για τον πλανήτη, συμβάλουμε αποφασιστικά στην προστασία του.

Εξοικονόμηση νερού
Εξοικονομούμε νερό, όσο το δυνατόν περισσότερο! Αποφεύγουμε το λάστιχο, ποτίζουμε με ποτιστήρι. Κλείνουμε τις βρύσες όταν δεν τις χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα όταν πλενόμαστε, δόντια, χέρια, ντους κλπ.
Καθαρίζουμε παραλίες! Φυτεύουμε δέντρα!